Lulu & Po

Lulu & Po – Small restaurant renovation
Fort Greene, Brooklyn
  

After much discussion with clients Matt and Po, we developed a concept to achieve a Brooklyn/ local/ home grown vibe but still maintain a well curated look that is uncommon. Just like the food being served!

The main ingredient in the design is the sophisticated yet simple material palette. Exposed concrete, wood and classic subway tiles all meet in a small space to create a harmonizing effect. We layout the plan to maximize seating. In doing so we carved out 3 different experiences for diners – eating at the bar, a large table for groups and a general dining room. Each area is accented by custom designed light fixtures. The industrial coolness of exposed concrete is balanced by the warmth of old reclaimed pine that wraps the wall and continues across the ceiling. As a nod to urban Brooklyn  we added wire glass windows! The feature wall boasts a funky rooster graphic – a reference to Matt’s early cooking lessons while growing up on a farm.

Overall the feeling we love is that the chef is so present in the restaurant. It’s like eating in his private dining room, but in the company of an uber-hip Fort Greene crowd!

About these ads

4 comments

  1. Pingback: A Family Restaurant in Brooklyn, Rooster Included | Home Decor Group

  2. Pingback: Lulu & Po a Brooklyn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: